ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ

Ένα από τα παλαιότερα χωριά του Πηλίου, γνωστό στους περισσότερους επισκέπτες του από την Ελλάδα και το εξωτερικό ως «το σμαράγδι του Πηλίου». Βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων και σε απόσταση 54 χιλιομέτρων από την πόλη του Βόλου. Δεσπόζει στην ανατολική πλαγιά του Πηλίου, καλυμμένο από δάση με πλατάνια, οξιές και καστανιές. Η πανοραμική θεά της γαλάζιας θάλασσας που απλώνεται μπροστά σας προσφέρει ένα ποικιλόμορφο τοπίο που δύσκολα θα συναντήσετε αλλού στην Ελλάδα.

Η ιστορία της ξεκινά τον 16ο αιώνα, ενώ τον 17ο παίρνει την τελική της μορφή και διάταξη. Είναι ένα μεγάλο χωριό με το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής να είναι κρυμμένο μέσα στην πυκνή βλάστηση, τα οπορωφόρα δένδρα, τα καλλιεργούμενα φυτά και λουλούδια.

Σήμα της Τσαγκαράδας είναι ο υπεραιωνόβιος πλάτανος που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία. Πρόκειται για ένα τεράστιο δέντρο, με τη διάμετρο του κορμού να ξεπερνά τα 13 μέτρα, χαρίζοντας έτσι απλόχερα τη σκιά του. Βρίσκεται στο κέντρο μιας περιοχής πλούσιας σε μνημεία και τοποθεσίες εκπληκτικής ομορφιάς. Θα βρείτε επίσης, συγκεντρωμένα και κάποια μικρά εστιατόρια που αξιοποιούν πλήρως τα τοπικά προϊόντα.

Όποιος θέλει να ταξιδέψει σ’έναν τόπο που διαθέτει ατελείωτες παράλιες, σμαραγδένια νερά και ροδακινί ηλιοβασιλέματα γνωρίζει πως η Τσαγκαράδα είναι ο κατάλληλος προορισμός, αφού είναι ένα μέρος που η μαγεία της φύσης ξεπροβάλλει από κάθε σημείο. Οι πολυάριθμοι εκδρομικοί προορισμοί από αυτήν την περιοχή είναι ευκαιρίες για την ανακάλυψη μιας περιοχής περήφανης για την σπουδαία ιστορία και τις παραδόσεις της. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί καλοδιατηρημένες εκκλησίες, να περπατήσει στα γραφικά μονοπάτια και να θαυμάσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των αρχοντικών. Η ομορφιά του γήινου παραδείσου της Τσαγκαράδας δεν μπορεί ν’ αφήσει κανέναν επισκέπτη ασυγκίνητο.

 

COPYRIGHTSWORLD.COM VERIFICATION BADGE - CLICK TO VERIFY!