Στους ρυθμούς του Ζορμπά ο Βόλος

Πλήθος απλού κόσμου που συμμετέχουν στο συρτάκι, χορευτικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην παραλία του Βόλου για την πρόβα στο μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο στις 31 Αυγούστου το βράδυ, που διοργανώνεται από την ΕΚΠΟΛ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και των Δήμων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας.

Στην πρόβα παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Σκοτινιώτης και η Πρόεδρος τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου κα Μπαρτζώκα. Η πρόβα μαγνητοσκοπήθηκε με σκοπό να προβληθεί σε τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Οι επόμενες πρόβες για το συρτάκι θα πραγματοποιηθούν Τετάρτη 22 Αυγούστου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 8 το βράδυ, ενώ η τελική πρόβα της παραλίας θα γίνει την Παρασκευή 24 Αυγούστου στην παραλία του Βόλου στις 9.00 το βράδυ και η τελική πρόβα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 8.00 το βράδυ.

Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας δήλωσε, πως όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να συμμετέχουμε στις πρόβες τζενεράλε της παραλίας την επόμενη Παρασκευή 24 Αυγούστου και του Πανθεσσαλικού την Τετάρτη 29 Αυγούστου, προκειμένου να πάρουμε τις τελικές θέσεις που θα έχουμε κατά την ημέρα της εκδήλωσης. Επίσης, κάλεσε όσους έχουν απομείνει και θέλουν να συμμετέχουν στο συρτάκι να εγγραφούν άμεσα: είτε στην ιστοσελίδα http://www.sirtakidancerecordvolos2012.gr, όπου ο καθένας μόνος του συμπληρώνει τα στοιχεία του, είτε να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση- e-mail) και να τα δώσουν στις πρόβες ή να τα στείλουν μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ekpol.magn@yahoo.gr ή ekpol.magn@thessaly.gov.gr. ή να το δηλώσουν στο τηλ. 2421352535 Ο Δήμαρχος Βόλου Ο κ. Σκοτινιώτης παραβρέθηκε σήμερα μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό στη μεγάλη πρόβα που έγινε στο χώρο της παραλίας και καλύφθηκε από τοπικά αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα.

Να σημειωθεί ότι δεκάδες ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για το γεγονός και αναμένεται να κατακλύσουν το βράδυ της 31ης Αυγούστου την περιοχή, προκειμένου να καλύψουν τη διοργάνωση. «Πρόκειται για ένα γεγονός που θα επιτρέψει στην πόλη του Βόλου να εξασφαλίσει, για ακόμη μια φορά, τεράστια προβολή εντός και εκτός συνόρων», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι «η απήχηση που έχει η διοργάνωση αποδεικνύει πως στην εποχή της κρίσης χρειάζεται φαντασία και λύσεις, οι οποίες χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος επιτυγχάνουν να στηρίξουν τον σχεδιασμό για το τουριστικό μέλλον του τόπου». Ταυτόχρονα, συνέχισε ο κ. Σκοτινιώτης, «βγαίνει για μια ακόμη φορά ένα σημαντικό μήνυμα: ότι ο Βόλος είναι μια δυναμική και συνεκτική κοινωνία, με ισχυρό εθελοντικό κίνημα και μεγάλη οργανωτική εμπειρία, που μας επιτρέπει να αναλαμβάνουμε μεγάλες διοργανώσεις.

Να υπενθυμίσω ότι αμέσως μετά το συρτάκι θα φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, ένα κορυφαίο γεγονός διεθνούς εμβέλειας, που αποτελεί συνέχεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Ανδρών, του προκριματικού τουρνουά πόλο γυναικών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 και άλλων σημαντικών αθλητικών γεγονότων. Αποδεικνύεται, δηλαδή, για μια ακόμη φορά, ότι ο Βόλος μπορεί να ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία στη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων και προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές – χορευτές, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να υπηρετήσουν αυτόν ακριβώς τον στόχο». Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Βόλου κάλεσε τους Βολιώτες να δώσουν το παρών στις 31 του Αυγούστου στην παραλία του Βόλου και να αγκαλιάσουν την προσπάθεια, δηλώνοντας έστω και τώρα συμμετοχή στο συρτάκι.

Πηγή:taxydromos.gr