41ο Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ στο Βόλο

Πάνω από εξήντα πληρώματα από Ελλάδα Κύπρο, Τουρκία και Κεντρική Ευρώπη θα συμμετάσχουν στο 41ο Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ που διοργανώνεται στο Βόλο στις 27-30 Σεπτεμβρίου. Το ράφι έχει διεθνή φήμη καθώς συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου . Το αγωνιστικό μέρος θα διαρκέσει τρεις μέρες, κατά τις οποίες θα διανυθούν περίπου 380 χλμ. στις γραφικές πλαγιές και παραλίες του Πηλίου.

Η εκκίνηση θα δοθεί το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου 2012 από την παραλία του Βόλου, ανατολικά του κτιρίου Παπαστράτου και θ’ ακολουθήσουν διαδρομής προς Δράκεια, Χάνια, Κισσό, Τσακγαρδάδα, Μηλιές, Καλά Νερά και Λεχώνια. Την Παρασκευή η εκκίνηση θα γ΄νιει μπροστά από το ξενοδοχείο Volos Palace και θα πραγματοποιηθούν διαδρομές προς Αγ. Γεώργιο, Βυζίτσα, Νεοχώρι, Αργαλαστή, συμπεριλαμβάνοντας και μια επίσκεψη στο Μουσείο Ραδιοφώνου στο Λαύκο και τη Μηλίνα και θα καταλήξουν στο Τρίκερι στον Αλογόπορο. Το Σάββατο θα γίνουν διαδρομές προς Αγριά, Χάνια, Πορταριά, Μακρινίτσα, τη Λίμνη Κάρλα και θα γίνει επίσκεψη στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας και θα καταλήξουν στο γραφικό Καμάρι.

Οι νικητές τόσο της γενικής κατάταξης, όσο και των διαφόρων κατηγοριών παλαιότητας οχημάτων θα προκύψουν από την εκτέλεση ειδικών δοκιμασιών ακριβείας, κατά τις οποίες ζητούμενο θα είναι σε συγκεκριμένο οδικό μήκος, η διατήρηση απολύτως σταθερής με προκαθορισμένη κάθε φορά ταχύτητας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τελετή απονομής των επάθλων και το αποχαιρετιστήριο δείπνο, που θα πραγματοποιηθούν το βράδυ του Σαββάτου σε αίθουσα του Volos Palace.

Πηγή:taxydromos.gr