Χάνια

Τα Χάνια, ένας μικρός ορεινός οικισμός σκαρφαλωμένος σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του Πηλίου, βρίσκονται σε υψόμετρο 1200 μ. περικυκλωμένα από δάση οξιάς και καστανιάς. Είναι ένας ειδυλλιακός οικισμός, με μοναδικές φυσικές ομορφιές, εναλλαγές τοπίου και παραδοσιακό τρόπο ζωής, που σας προσκαλεί να σας ταξιδέψει στον πλούτο και τη μαγεία της ατόφιας ελληνικής φύσης. Παλιά ήταν ο σταθμός ανάπαυλας και ανεφοδιασμού των έμπορων και των ταξιδιωτών, οι όποιοι έβρισκαν κατάλυμα στα χάνια, από όπου και προήλθε το όνομα του χωριού. Σήμερα το χωριό διαθέτει αρκετούς σύγχρονους ξενώνες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα καταφύγια του «Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου». Αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου, μια απόδραση δραστηριοτήτων με την οικογένεια ή τους φίλους σας και μια εμπειρία κοντά στη φύση. Με θέα τη θάλασσα, το καταπράσινο βουνό το καλοκαίρι και το λευκό τοπίο τον χειμώνα προσφέρεται για δημιουργία αναμνήσεων που θα σας συντροφεύουν για μια ολόκληρη ζωή.

Τα Χάνια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά του Πηλίου και τον χειμώνα έχουν την τιμητική τους, αφού το χιονοδρομικό κέντρο απέχει μόλις 2 χλμ., 12 από την Πορταρια και 27 από τον Βόλο. Η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου άρχισε το 1967 στην κορυφή Αγριόλευκες Μαγνησίας. Πρόκειται για το δεύτερο παλαιότερο της χώρας και κάθε χρόνο προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Υπάρχει μια πίστα δρόμου αντοχής μήκους 5 χλμ. και 4 πίστες των 2,5 χλμ. για σκι καταβάσεων. Οι 5 αναβατήρες που διαθέτει, τρεις εναέριοι και δύο συρόμενοι, έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν περίπου 2.000 ανθρώπους ανά ώρα. Για τους αρχάριους οργανώνονται μαθήματα από έμπειρους εκπαιδευτές αφού η σχολή σκι του Κέντρου έχει χαρακτηριστεί ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ανακαλύψετε επομένως τα Χάνια και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να απολαύσετε ένα μαγευτικό τοπίο κατάμεστο από πλατάνια, έλατα, καστανιές και θέα τα γαλαζοπράσινα νερά στον Παγασητικό και το Αιγαίο.

COPYRIGHTSWORLD.COM VERIFICATION BADGE - CLICK TO VERIFY!