Μακρινίτσα

Το «μπαλκόνι του Πηλίου». Είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς οικισμούς με παραδοσιακά αρχοντικά και απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Κτισμένη κλιμακωτά σε μια απότομη πλαγιά του βουνού, όπου το χαμηλότερο σημείο της έχει υψόμετρο 350μ. και το υψηλότερο 750μ., προσφέρει στους επισκέπτες της μια καταπληκτική θέα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα. Απέχει 17 χλμ. από τον Βόλο.

Η Μακρινίτσα διατήρησε αναλλοίωτο το χρώμα της στο πέρασμα του χρόνου με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τα γραφικά πλακόστρωτα καλντερίμια που προσφέρονται για περιπάτους ανάμεσα σε πετρόχτιστα σπίτια παραδοσιακής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό περιηγητή. Κάποια από αυτά έχουν ανακαινιστεί και λειτουργούν σήμερα ως ξενώνες.

Επομένη στάση η κεντρική πλατεία του χωρίου με τα αιωνόβια πλατάνια που συνθέτουν ένα παράξενο χρωματικό μοτίβο και δίνουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην περιοχή. Η θέα είναι καταπληκτική, αφού από εδώ έχετε όλο το Βόλο στα πόδια σας. Επίσης στην παραδοσιακή μικρή ταβέρνα πίσω από την εκκλησία του Αϊ-Γιάννη θαυμάστε την τοιχογραφία του ζωγράφου Θεόφιλου από το 1910. Αξίζει να επισκεφτείτε το Αρχοντικό Τοπάλη (1844) που λειτουργεί σαν Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου, τις αγιογραφημένες εκκλησίες, την περίφημη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες λεοντοκεφαλές “Το Αθάνατο Νερό” που χρονολογείται από το 1809, τα λιθόκτιστα τοξωτά γεφύρια στους οικισμούς Λέστιανη, Λοζίνικο, Αλεβίζι και Κακονά που αποτελούν αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και με την παρουσία τους τονίζουν την ιστορία του χωριού.

Το χωριό είναι ιδανικός προορισμός για πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ποδήλατο βουνού, ιππασία και σκι καθώς σε απόσταση μόλις 12 χλμ. βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Η Μακρινίτσα είναι ένα από τα πιο γοητευτικά και δημοφιλή χωριά του Πηλίου που θα σας μείνει αξέχαστη.

COPYRIGHTSWORLD.COM VERIFICATION BADGE - CLICK TO VERIFY!