Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες

xionodromiko piliou

Tο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες απέχει 2 χλμ. από τον οικισμό των Χανίων Πηλίου, 8 χλμ. από τον οικισμό του Αγ. Λαυρεντίου και 27 χλμ. από το Βόλο. Αναπτύσσεται στο βουνό του Πηλίου σε υψόμετρο 1471 μ., υψόμετρο το οποίο είναι εκπληκτικά χαμηλό για χιονοδρομικό κέντρο και του προσδίδει ιδιαιτερότητες στην χιονόπτωση, τη μορφολογία του εδάφους αλλά και το κλίμα.

Συνολικά υπάρχουν 5 πίστες συνολικού μήκους 15 χλμ, οι τέσσερις  κύριες πίστες είναι για σκι καταβάσεων εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) και μία πίστα δρόμου αντοχής (Lang-Lauf), μήκους 5 χλμ., μοναδική για το φυσικό της περιβάλλον καθώς η κατάβαση γίνεται ανάμεσα σε οξιές, αγριόλευκες, καστανιές και θέα στο Αιγαίο.

Το Χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 3 χώρους στάθμευσης για περισσότερα από 800 αυτοκίνητα, καταφύγιο, αναψυκτήριο, εστιατόριο, ενοικιάσεις -πωλήσεις εξοπλισμού ειδών ski & snowboard και φυσικά ιατρείο. Λειτουργεί επίσης σχολή σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά 3 χρονών και άνω από έμπειρους παιδαγωγούς δασκάλους.

Ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις του σκι, αρκεστείτε σε μια ανάβαση στο βουνό για βόλτα και καφέ στο σαλέ, για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα και την ζεστή ατμόσφαιρα που απλόχερα ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Το παραδοσιακό σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου «Αγριόλευκες» σας προσφέρει ποικιλία από ποτά, καφέδες και άλλα ζεστά ροφήματα, μαζί με παραδοσιακές λιχουδιές.

Μπορείτε να βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες στο: www.pelionski.gr/